#Prava kemija

Spletna stran Prava kemija je namenjena splošni javnosti. Razbiti želimo mite in pokazati, da je kemijska industrija pomembna, saj proizvaja izdelke, ki so ključni  v vsakdanjem življenju, ter pri svojem delovanju ravna odgovorno in skrbno do ljudi in okolja.

Evropa, kamor se uvršča tudi Slovenija, je središče glavnih kemijskih podjetij in vodilna na področju kemijskih raziskav in razvoja. Kemikalije so kot bistvene sestavine v mnogih panogah  – od zdravstva, higiene, gradbeništva in mobilnosti do kmetijstva in oskrbe z energijo – ključnega pomena za konkurenčno poslovno okolje ter prehod v trajnostno družbo.

Kemijska industrija je ena največjih in najbolj razvejanih panog na svetu in oskrbuje praktično vse sektorje gospodarstva. Zaradi svojega edinstvenega položaja je ključni akter pri zagotavljanju energetske učinkovitosti in smotrne porabe virov drugih sektorjev.

Ali ste vedeli, da kemijska industrija razvija materiale in tehnologije, ki lahko povečajo energetsko učinkovitost vašega doma, 100 % reciklirajo izdelke in celo predelajo odpadne ribiške mreže v oblačila in preproge? To je le majhen vzorec tehnologij, ki jih razvija kemijska panoga. Če želite razumeti, zakaj brez kemije in njenih izdelkov ne gre, si oglejte spletno stran in primere dobrih praks podjetij.